Vincent

foto teylers

Ik wist al snel dat ik de muziek in wilde. Niet perse als muzikant, maar als muziekleraar op een school en dan nog het liefste in het speciaal onderwijs. En zo geschiedde.

Na de opleiding schoolmuziek die ik in 1989 afrondde aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam, had ik allerlei baantjes. Ik werkte als docent algemene muzikale vorming, muziekconsulent, vakleerkracht muziek op verschillende basisscholen, bandleider op twee middelbare scholen en als acteur/muzikant in verschillende schoolvoorstellingen.

Op 1 januari 2000 was het dan zover: ik startte als vakleerkracht muziek in het speciaal onderwijs. Eerst op een school voor leerlingen met epilepsie, later ook op een mytyl-tyltylschool. Al snel bleek dat in het speciaal onderwijs mijn grootste passie ligt.

Vanaf 2012 ruilde ik een school in om adviseur cultuuronderwijs te worden. Ik begeleidde verschillende scholen bij het ontwikkelen en uitvoeren van cultuurbeleid. Daarnaast schreef ik lesmateriaal voor Muziek Lab en begeleidde ik muziekdocenten bij hun werk.

In 2015 studeerde ik af aan de master kunsteducatie in Amsterdam. Als vervolg op deze studie deed ik samen met Melissa Bremmer en Carolien Hermans onderzoek naar muziekbelevingslessen in het speciaal onderwijs.

Wil je ontdekken wat ik nog meer doet of waar ik werk, klik dan op één van de afbeeldingen hieronder.